Branding

Altijd top-of-mind zijn bij jouw klanten? Dat doe je met een ijzersterke brand strategy. Wij sparren graag met jou om jouw merk naar het volgende niveau te tillen. Zo onderscheid jij je van jouw concurrenten en behaal je meer omzet en winst.

Boost jouw brand strategy

Branding en marketing. Het zijn twee onmisbare pijler voor jouw merk. Want zonder branding geen herkenbaar merk en zonder marketing geen reuring. Maar dit moet natuurlijk wel aan de hand van een slimme strategie gedaan worden. Wij helpen je hier graag mee!

 

Wat is branding en brand marketing en waarom is het belangrijk?

Branding, wat is dat eigenlijk en waarom is het belangrijk in marketing? Branding, ook wel merkstrategie genoemd, is het verhaal en de strategie van jouw bedrijf. Heb je meerdere merken of labels binnen jouw bedrijf, dan kun je ook meerdere merkstrategieën per label voeren. Branding zorgt ervoor dat klanten jouw merk herkennen en nog belangrijker: zichzelf herkennen in jouw merk. 

Door jouw klanten een product of dienst te bieden dat een oplossing biedt voor hun vraagstuk, biedt je een meerwaarde met jouw merk en bedrijf. Wat jouw bedrijf nu zo uniek maakt? Daar komen we samen met jou achter in een-op-een-gesprekken. Aan de hand van deze gesprekken bepalen we samen welke merk strategie het beste bij jou past en waar de kansen in de markt liggen.

“Je merk is wat mensen over jou zeggen als je niet in de kamer bent.”

 

Sterke strategieën om jouw merk mee uit te bouwen

Of je nu vanuit een bestaande merkstrategie werkt of een compleet nieuwe merkstrategie wilt opzetten, wij helpen je met creatieve brandingcampagnes en content die converteert! We zorgen ervoor dat jouw strategie precies bij jou past en dat het doorklinkt in iedere merkuiting. Zo bouw je jouw merk uit en kun je jouw doelgroep echt raken. Dit doen we met:

 

Visuele branding

Jouw merk, logo, productverpakkingen en andere visuele communicatie-uitingen moeten bij elkaar passen. Zo creëer je een kloppend verhaal waarbij de onderliggende waarden en het verhaal van jouw merk zichtbaar zijn. Maak je merk persoonlijk en laat zien waar je voor staat. Dat is waar consumenten zich tot voelen aangetrokken. Hier helpen we je graag bij!

 

Totaalconcept voor jouw merk

Tijdens het brandingproces pakken wij alle merkfacetten aan. We analyseren jouw merk en je doelgroep en creëren een branding strategie die hier naadloos op aansluit. Door jouw strategie en branding te matchen met jouw doelgroep geef je een identiteit aan je merk en wordt je herkenbaar. Je creëert zo ook via alle kanalen dezelfde merkbeleving voor jouw klanten met al jouw fysieke en digitale merkuitingen.

 

Rebranding

Is je merk wel toe aan een opfrisbeurt? En wil je jouw logo en drukwerk ook graag vernieuwen? Samen gaan we jouw nieuwe merkstrategie bepalen en we maken een compleet concept en brandguide voor je, die passen bij jouw merk. Zo zorgen we dat de herpositionering van jouw merk onderscheidend is en een succes wordt!

Positioneren

We stellen een krachtige brandingstrategie voor je op en kijken meteen hoe we jouw merk in de markt kunnen positioneren. Om echt op te vallen is het belangrijk om een positionering te hebben die blijft hangen in het hoofd van jouw klanten. Dit doen we door te kijken naar de veranderingen in de markt, concurrenten en de wensen van je doelgroep. Het is belangrijk om een duidelijke positionering te hebben, zodat jouw merk echt opvalt en klanten voor jóu kiezen. Hierdoor verover je je plek in de markt én behoud je deze positie ook op de langere termijn.

 

Brand marketing

Onze brand service stopt niet bij het bedenken van strategieën en concepten. Nadat we een stevige basis voor je merk hebben gelegd, zetten we ook die stap extra om ervoor te zorgen dat jouw merk opvalt met SEA-campagnes en laten we je website organisch groeien met SEO, zodat je jouw toppositie blijft behouden.

 

Employer branding: past jouw werkgeversmerk wel bij jouw merkidentiteit?

Werkgeversmerk, ook wel employer brand genoemd, is hoe je als werkgever bekend staat onder potentiële nieuwe medewerkers. Employee branding is hoe jouw huidige medewerkers over jouw merk denken. Als jouw eigen medewerkers positief zijn over jouw organisatie, versterkt dat je werkgeversmerk. Met een sterk werkgeversmerk trek je dus nieuw talent aan voor jouw organisatie en krijg je een voorkeurspositie als werkgever in de mindset van potentiële medewerkers. Wil je ook jouw werkgeversmerk versterken? Plan dan een gratis inspiratiesessie met ons in. We kunnen je ook helpen met het maken en plaatsen van vacatures voor nieuw talent.

Onze branding studio bruist van de ideeën

Van kick-off tot lancering van jouw merk: onze branding studio staat te popelen om voor je aan de slag te gaan! Wil je jouw branding aan een ervaren bureau overlaten? Wij helpen je graag om het beste uit jouw merk te halen! Bel met Quintin via: +31 (0)162 561101 of stuur een mail naar: info@thesequel.nl.

Klanten waarvoor we werken

Alleen maar succesverhalen