Tip van Lisa

SEO specialist

Top 7 websites voor marketeers

Onze online marketeers zijn dagelijks bezig met analyseren, rapporteren, adverteren, optimaliseren en creëren. Het is voor ons onwijs belangrijk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in onze branche. Daarom maken we regelmatig gebruik van interessante websites waarmee we onze kennis verbreden en/of prikkelen. Omdat we dit iedereen gunnen, delen we onze lijst graag met jullie (in willekeurige volgorde).

1. Frankwatching

Frankwatching staat natúúrlijk op nummer 1 in deze lijst. Wanneer je zoekt op marketinggerelateerde zoekopdrachten is het zeer waarschijnlijk dat je deze website snel tegenkomt. Elke dag verschijnen er nieuwe artikelen die gaan over marketing, communicatie, content, social media, tech, et cetera. De artikelen zijn inhoudelijk, geven je tips en zitten boordevol kennis van professionals. Schrijf je ook zeker in op de nieuwsbrief om niks te missen. Dikke aanrader!

2. Marketingfacts

Pas op dat je niet verdwaalt op de website van Marketingfacts. Er staan namelijk zoveel interessante artikelen op, dat je binnen een minuut ineens 3 uur verder bent (huh!?). Alles is geschreven door experts binnen hun vakgebied; jaarlijks schrijven er ongeveer 300 bloggers voor de website. Je leest hier over adverteren, contentmarketing, technologie, en ga zo maar door.

3. Schrijven voor het brein

Onze marketeers hebben de masterclasses van Schrijven voor het Brein gevolgd. Hier leerden we hoe je gericht kan schrijven voor je doelgroep, hoe je de aandacht van je lezer behoudt en hoe je de lezer kan sturen. Wanneer je je aanmeldt, heb je toegang tot 4 online deepdive webinars p/jaar en 4 online review masterclasses p/jaar. Bovendien kan je in eigen tempo online lessen volgen over hoe je je teksten verbetert. Je kan je aanmelden voor een klein jaarlijks bedrag. Zeer zeker de kosten waard!

4. Christ Coolen

De driewekelijkse nieuwsbrief van Christ Coolen is een van onze favorieten. Christ schrijft duidelijk en beknopt en biedt ons steeds weer leerzame informatie aan. Bovendien gebruikt hij beeld waarmee alles nóg duidelijker wordt. Op zijn website lees je een aantal interessante nieuwsbrieven, maar we kunnen je eigenlijk beter aanraden om je gelijk in te schrijven voor de nieuwsbrief. Het is een cadeautje in je mailbox.

5. Internet Marketing Unie

Internet Marketing Unie (IMU) houdt zich bezig met marketing en de ontwikkelingen binnen deze branche. De blogposts geven je informatie over bijvoorbeeld veranderingen in veelgebruikte apps, hoe je Google optimaal inzet, maar ook tips en tricks over hoe je je doelgroep prikkelt. Ze hebben ook een aantal boeken geschreven, waarvan het merendeel gratis te downloaden is. Ga het zeker bekijken!

6. Adformatie

Door regelmatig de website van Adformatie te bekijken, blijf je op de hoogte van marketing, media, communicatie en creatie. Door een maandelijks bedrag te betalen, heb je onbeperkt toegang tot alle content en ontvang je een dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox. Je kan ook kiezen voor een breder lidmaatschap voor een iets hoger maandbedrag. Je ontvangt dan allerlei kortingen en het fysieke magazine in je brievenbus. Leuk voor bedrijven!

7. Hubspot

Oké, Hubspot is een Engelse website, maar het is de moeite waard om je Dunglish (steenkolenengels) toe te passen! Hier vind je diverse artikelen die je kan filteren op ‘marketing’. Maar je leest ook meer over sales, service en tech. Een pluspunt is dat je precies ziet hoe lang je ongeveer bezig bent met het lezen van het artikel; soms 3 minuten, soms 30 minuten. Fijn voor de control freaks onder ons (ik).

Bonus-websites

Naast bovenstaande lijst hebben we nog een aantal grappige voorbeelden van onzinnige websites. Nee, dat heeft inderdaad he-le-maal niks met marketing te maken. Maar soms wil je ook een beetje spelen, toch? We geven er geen uitleg bij, want kijken is geloven.

Kan je er geen genoeg van krijgen? Check dan deze website en leef je de hele dag uit.